Добредојдовте во турнирската база на податоци на chess-results.com

Chess-Results.com е моќен и посветен сервер само за chess-results.

Архивата на турнири на chess-results.com содржи повеќе од 125,000 турнири од целиот свет, од клупски турнири од Европски шампионати и шаховски Олимпијади. Ова е овозможено од програмот на Swiss-Manager, од административните програми за шаховски натпреварувања, кои соработуваат многу тесно со chess-results.com.

Барај турнир

Овде можете да побарате турнир и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel конечните резултати, парувањата во колата, табели со партии и др.

Барај играч

Овде можете да ги пронајдите сите турнири каде играчот играл и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel сите детали за играчот и турнирите.

Барај партија

Овде можете да ги пребарате партиите и да ги погледате online или да ги презевмете во PGN формат.

Контакт

За прашања, предлози и критики Ве молиме да ми пратите (Heinz Herzog) E-mail на :
contact@chess-results.com (Please in English or German)

Избор на турнир

Сортирај спрема

Бр.ТурнирФЕД.знамепоследно ажурирање
1Giải vô địch các nhóm tuổi miền Trung mở rộng năm 2015-Cờ tiêu chuẩn Cờ vua - Nam U16 VIE
3 Минути
2Giải vô địch các nhóm tuổi miền Trung mở rộng năm 2015-Cờ tiêu chuẩn Cờ vua - Nam U10 VIE
8 Минути
3Giải vô địch các nhóm tuổi miền Trung mở rộng năm 2015-Cờ tiêu chuẩn Cờ vua - Nam U6 VIE
14 Минути
4Giải vô địch các nhóm tuổi miền Trung mở rộng năm 2015- Cờ tiêu chuẩn Cờ vua - Nữ U10 VIE
16 Минути
5Giải vô địch các nhóm tuổi miền Trung mở rộng năm 2015-Cờ tiêu chuẩn Cờ vua - Nữ U8 VIE
17 Минути
6Монгол Улсын Аварга, Олон Улсын Шатрын Холбооны Мастер Нямаагийн Төвсанаагийн нэрэмжит шатрын нээлттэй тэмцээн-2015 MGL
21 Минути
7Campeonato Distrital de Jovens Rápidas AXSetubal equipas 2014/2015 ENG
23 Минути
84th CASPL Lunar New Year Chess Challenge 2015 - OPEN SIN
24 Минути
94th CASPL Lunar New Year Chess Challenge 2015 - UNDER 8 SIN
24 Минути
10Campeonato Distrital de Jovens Rápidas AX Setubal 2014/2015 - Sub08 ENG
24 Минути
11Campeonato Distrital de Jovens Rápidas AXSetubal 2014/2015 - Sub10 ENG
25 Минути
12Campeonato Distrital de Jovens Rápidas AXSetubal 2014/2015 - Sub12 ENG
25 Минути
13Campeonato Distrital de Jovens Rápidas AXSetubal 2014/2015 - Sub14 ENG
26 Минути
14Campeonato Distrital de Jovens Rápidas AXSetubal 2014/2015 - Sub16 ENG
26 Минути
15Campeonato Distrital de Jovens Rápidas AXSetubal 2014/2015 - Sub18 e Sub 20 ENG
27 Минути
16Giải vô địch các nhóm tuổi miền Trung mở rộng năm 2015-Cờ tiêu chuẩn Cờ vua - Nam U8 VIE
27 Минути
17Giải vô địch các nhóm tuổi miền Trung mở rộng năm 2015- Cờ tiêu chuẩn Cờ vua - Nữ U12 VIE
28 Минути
18ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 2015- ΛΥΚΕΙΑ GRE
29 Минути
19PANTAUAN PRA-PORPROV JATIM 2015 TAHAP 2 PERCASI KABUPATEN JEMBER INA
39 Минути
20Campeonato Provincial Sub 18 de Alicante SEDE: Cocentaina ESP
39 Минути
21Campeonato Provincial Sub 12 de Alicante SEDE: Cocentaina ESP
43 Минути
22Campeonato Provincial Sub 10 de Alicante SEDE: Cocentaina ESP
44 Минути
23Campeonato Provincial Sub 8 de Alicante SEDE: Cocentaina ESP
44 Минути
24IRT Grau Sub 2200 Regatas -Mendoza- ARG
47 Минути
25CD Equipas Lentas AXDB - 2014-2015 POR
57 Минути
26IRT de Abertura FBX 2015 BRA
1 Часови 3 мин.
27IRT - I TORNEO ABIERTO FIDE 2015 GUA
1 Часови 10 мин.
28Aberto do Brasil de Sao Bento do Sul - 61 Campeonato Catarinense Absoluto -SF-1 V Taça FMD / Xadrez Educa - ID CBX 2563/15 ID FIDE 110735 (6 a 8 de Marco) BRA
1 Часови 11 мин.
29I IRT DE XADREZ DO LICEU CONTEMPORANEO - Ribeirão Preto BRA
1 Часови 11 мин.
30ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 2015 - Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ GRE
1 Часови 13 мин.
31Campeonato Brasileiro Absoluto 2015 / Zonal GO BRA
1 Часови 17 мин.
32ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 2015 - Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ GRE
1 Часови 18 мин.
33Iran U-12Girls Championship 2015 IRI
1 Часови 20 мин.
34Iran U-10Girls Championship 2015 IRI
1 Часови 21 мин.
35Iran U-08Girls Championship 2015 IRI
1 Часови 22 мин.
361º IRT CLUBE DE XADREZ DE RIO CLARO - Sub 2200 BRA
1 Часови 43 мин.
37Olimpiada Nacional de Ajedrez 2015 Región 5 Sub 16 Varonil MEX
1 Часови 47 мин.
38Final Campeonato de Chile 2014-2015 CHI
1 Часови 50 мин.
39BChess 2015 February (#20) KOR
1 Часови 53 мин.
40Giải vô địch các nhóm tuổi miền Trung mở rộng năm 2015- Cờ tiêu chuẩn Cờ vua - Nữ U6 VIE
1 Часови 58 мин.
41Torneo Juvenil Mes de Febrero LICEA 2015 HON
1 Часови 58 мин.
42Giải vô địch các nhóm tuổi miền Trung mở rộng năm 2015- Cờ tiêu chuẩn Cờ vua - Nữ U14 VIE
1 Часови 58 мин.
43 Torneo Infantil Mes de Febrero LICEA 2015 HON
1 Часови 59 мин.
44ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 2015- Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ GRE
1 Часови 59 мин.
45Giải vô địch các nhóm tuổi miền Trung mở rộng năm 2015- Cờ tiêu chuẩn Cờ vua - Nữ U6 VIE
2 Часови
46Giải vô địch các nhóm tuổi miền Trung mở rộng năm 2015-Cờ tiêu chuẩn Cờ vua - Nam U14 VIE
2 Часови 1 мин.
47Giải vô địch các nhóm tuổi miền Trung mở rộng năm 2015-Cờ tiêu chuẩn Cờ vua - Nam U12 VIE
2 Часови 2 мин.
48Torneo Ciudad de Cartago 2015 (109403) CRC
2 Часови 4 мин.
49Semirrápido de los sábados- Torre Blanca- 28-02-2015 ARG
2 Часови 5 мин.
50Aberto do Brasil - etapa Pocos de Caldas [FIDE/Id-106881] BRA
2 Часови 12 мин.